Windsurfing på Surf Camp

windsurfing kursus surfcamp kitesurfing samsø aktiv ferie

Eget eller lejet ?

Du kan deltage i Surf Camp på dit eget surfudstyr, eller du kan leje hos os. ALT udstyr er inkluderet - også våddragt, vest, sko og evt. trapez.

Medbringer du eget udstyr, skal du selv transportere det.

På Camp´ens første dag inddeler vi jer i 3 hold (voksne begyndere/ børnehold / letøvede) og planlægger din surfundervisning: Hvad kan du og hvad vil du? 
Vi fordeler udstyret, så det er afpasset dit niveau, din fysik og vejrforholdene. I løbet af kurset kan der også være mulighed for at prøve andet udstyr, fx større sejl, mindre board, trapez o.lign.

Af sikkerhedsmæssige årsager underviser vi ikke i vindstyrker over 10 m/s.  Deltager du på dit eget udstyr, kan du naturligvis surfe i hård vind også, men på eget ansvar.

En surfdag veksler mellem intensivt kursus, tilpasset vejrforholdene, og øvetid, hvor du kan surfe under opsyn og med mulighed for at bede om et godt råd. Langt det meste af undervisningen foregår naturligvis på vandet, mens andet instrueres bedst på land eller ved hjælp af video.

- kursus m/ leje af udstyr: voksne +15 år kr. 3400,- / 10-15 år kr. 3000,- 

- kursus på eget udstyr: voksne +15 år kr. 2500,- / 10-15 år kr. 2100,- 

- "par-surf" - 2 voksne deler et board / kursus og får ekstra sejl - ideelt til jer med mindre børn eller et par, som ikke ønsker at surfe det meste af dagen: kr. 5500,- for 2 personer

windsurfing kursus ferie course samsø samsoe begynder øvet

For begynderne...

Som begynder vil du få ekstra meget opmærksomhed de første dage, så du kommer godt fra start. 
På begynderkurset lægger vi vægt på at gøre dig til en selvhjulpen og sikker surfer, så du efter kurset vil være i stand til at fortsætte din surfkarriere på egen hånd eller i en af landets mange klubber.

På begynderkurset underviser vi i:

  • til- og afrigning af udstyret, håndtering af udstyret på land og til vands
  • ophalerstart (snorestart) og strandstart
  • sejlteknik og krydsteknik
  • vendinger - stagvending, evt. også bomning
  • færdselsregler til søs og sikkerhed

Børnehold og voksenhold
Som noget nyt opdeler vi til sommer begynderne i et børne- og et voksenhold, så vi bedre kan tilrettelægge undervisningen efter jeres niveau og formåen. Vi surfer dog i samme område og tidsrum, så familier og andre grupper kan stadig nyde en fælles dag på stranden.  

Windsurfing kræver ikke, at du er en superatlet på forhånd - men fortsætter du med at surfe, kommer du med garanti i god form! Mange bliver trætte i arme, hænder og ryg i de første dage, hvor teknikken endnu ikke er helt på plads. Vi underviser dig i "den rigtige arbejdsstilling", så du ikke bruger unødige kræfter. Når først du har fundet balancen i sejlet, kan du meget mere, end du tror!

Tilmelding og priser 

windsurfing kursus surfcamp kitesurfing samsø aktiv ferie

...og til de øvede

Har du gennemført et begynderkursus (eller er du selvlært surfer), har du her mulighed for at komme videre - mange har f.eks. problemer ved overgangen til mindre boards (at holde højde og komme i fodstropperne), og du får brug for at kunne lave en vending i fart med vinden (bomning/jibe).
Bomningen giver på længere sigt en hurtigere og mere stabil vending, især i stærk vind og bølger, og du får brug for den hurtige vending, når du vil videre på mindre boards.

Du kan også blive introduceret til at surfe med trapez og trapezliner og i brug af fodstropperne.
Vi gennemgår ligeledes strandstart og vandstart - hvordan du kan starte, hhv. stående og liggende i vandet, uden at anvende ophalerlinen. 

Deltager du på dit eget udstyr, skal du selv sørge for transporten af dit udstyr. 
Vær også opmærksom på, at medbringe sejl og board(s), så du kan sejle i både let og frisk vind.
Har du kun et meget lille board, er det svært at øve vendinger på i let sommervind. 

Skriv gerne til os i din tilmelding, hvad du særligt ønsker at fokusere på!

På dba.dk er der ofte meget og billigt udstyr til salg, hvis du mangler noget.
Er du i tvivl, så kontakt os gerne for et godt råd.

Tilmelding og priser