Windsurfing på Surf Camp

Eget eller lejet ?

Du kan deltage i Surf Camp på dit eget surfudstyr, eller du kan leje hos os. 
Lejer du hos os, transporterer vi surfudstyret for dig - bruger du dit eget sejl og bræt, skal du selv transportere det.
Du har også mulighed for at leje våddragt, redningsvest og surfsko (samlet pris 300,-), evt. også en trapez. Vi har våddragter m.m. i alle størrelser og tykkelser, både til kølige og varme dage.

På Camp´ens første dag planlægger vi din surfundervisning: Hvad kan du og hvad vil du? 
Vi fordeler udstyret, så det er afpasset dit niveau, din fysik og vejrforholdene. I løbet af kurset vil der ofte være mulighed for at prøve andet udstyr, fx større sejl, mindre board, trapez o.lign.

Af sikkerhedsmæssige årsager underviser vi ikke i vindstyrker over 10 m/s.  Deltager du på dit eget udstyr, kan du naturligvis surfe i hård vind også, men på eget ansvar.

En surfdag veksler mellem instruktion, tilpasset vejrforholdene, og øvetid, hvor du surfer under opsyn og med mulighed for at bede om et godt råd.
Langt det meste af undervisningen foregår naturligvis på vandet, mens andet instrueres bedst på land eller ved hjælp af video.

Priseksempler 2021

  • windsurfingkursus m/ komplet udstyr:
    voksne +16 år kr. 3200,- / 12-16 år kr. 2750,-
  • leje af våddragt, vest og sko: 300,-
  • windsurfingkursus på eget udstyr: 2450,-

- prisen inkluderer morgenmad, madpakke til frokost og aftensmad, kaffe og te ad libitum, adgang til sup-boards, kajakker og andre fælles faciliteter
- prisen inkluderer ikke transport og campingafgift

windsurfing kursus ferie course samsø samsoe begynder øvet

For begynderne...

Som begynder vil du få ekstra meget opmærksomhed de første dage, så du kommer godt fra start. På begynderkurset lægger vi vægt på at gøre dig til en selvhjulpen og sikker surfer, så du efter kurset vil være i stand til at fortsætte din surfkarriere på egen hånd eller i en af landets mange klubber.


Begynderkurset indeholder:

  • til- og afrigning af udstyret, håndtering af udstyret på land og til vands
  • ophalerstart (snorestart) og strandstart
  • sejlteknik og krydsteknik
  • vendinger - stagvending, evt. også bomning
  • færdselsregler til søs og sikkerhed

Forudsætninger:
For at deltage i surfkurset skal du kunne svømme (ca. 100 m m/ våddragt, som giver opdrift) og være min. 11-12 år. Undervisningen og dagsprogrammet er ikke rettet mod yngre børn. 

Er du i tvivl, så ring til os!

Windsurfing kræver ikke, at du er en superatlet på forhånd - men fortsætter du med at surfe, kommer du med garanti i god form ! 
Mange bliver trætte i arme, hænder og ryg i de første dage, hvor teknikken endnu ikke er helt på plads. Vi gør hvad vi kan for at lære dig "den rigtige arbejdsstilling", så du ikke bruger unødige kræfter. Når først du har fundet balancen i sejlet, kan du meget mere, end du tror !

...og til de øvede

Har du gennemført et begynderkursus (eller er du selvlært surfer), har du her mulighed for at komme videre - mange har f.eks. problemer ved overgangen til mindre boards (at holde højde og komme i fodstropperne), og du får brug for at kunne lave en vending i fart med vinden (bomning/jibe).
Bomningen giver på længere sigt en hurtigere og mere stabil vending, især i stærk vind og bølger, og du får brug for den hurtige vending, når du vil videre på mindre boards.

Du kan også blive introduceret til trapez og trapezliner, og vi gennemgår ligeledes strandstart og vandstart - hvordan du kan starte, hhv. stående og liggende i vandet, uden at anvende ophalerlinen. Ønsker du at lære at bruge trapez, så husk at booke den i din tilmelding.

Deltager du på dit eget udstyr, skal du selv sørge for transporten af dit udstyr. 
Vær også opmærksom på, at medbringe sejl og board(s), så du kan sejle i både let og frisk vind. Har du kun et meget lille board, er det svært at øve vendinger på i let sommervind. 

www.dba.dk er der ofte meget og billigt udstyr til salg, hvis du mangler noget.
Er du i tvivl, så kontakt os gerne for et godt råd.